Ontdek hoe de mungboon bijdraagt aan een duurzame toekomst op ecologisch, economisch en sociaal vlak – voor mens en planeet.
Duurzaamheid
De mungboon is een duurzame eiwitbron met een lage impact op het milieu. Het verbruikt aanzienlijk minder water dan dierlijke eiwitten en heeft minder hulpstoffen nodig dan andere plantaardige eiwitbronnen zoals soja en erwt. Met ons project stimuleren we niet alleen een duurzamer voedselsysteem, maar ook een duurzame lokale economie. Ons doel is om Nederlandse boeren nieuwe kansen te bieden en zo hun inkomsten meer te spreiden. Aldus duurzaam voor de planeet én voor de mens!
Veelzijdigheid
De mungboon is een veelzijdig product met tal van voordelen. In tegenstelling tot soja en gluten heeft het een laag risico op allergenen, waardoor het geschikt is voor een brede doelgroep. Dankzij de natuurlijke emulgerende eigenschappen en bindingskracht zorgt de mungboon voor een romig mondgevoel zonder extra toevoegingen. De neutrale smaak maakt het een ideale basis voor diverse voedingsproducten, van ei- en vleesvervangers tot plantaardige zuivel en kaas!